• Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

Δυσκινησίες, διάφορες κλινικές εικόνες σε μια βλάβη

Δυσκινησίες, διάφορες κλινικές εικόνες σε μια βλάβη

Δυσκινησίες, διάφορες κλινικές εικόνες σε μια βλάβη

Οι δυσκινησίες μπορεί να έχουν πολλές μορφές και να είναι διαφορετικής εντάσεως με διάφορες κλινικές εικόνες, όπως έχουμε παρατηρήσει στη Βιονευρολογική· μπορεί να έχουν μικρές «αναστολές» ή υπερφορτώσεις, μπορεί να είναι έντονες, χαμηλές, οπωσδήποτε όμως σε όλες τις περιπτώσεις είναι μια απόκλιση από τη φυσιολογική λειτουργία.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για αυτή την εγκεφαλική λειτουργία, που βασίζεται στην περιοχή των βασικών γαγγλίων.

Ανάλογα με ποια δυσλειτουργία έχει επηρεαστεί στο νευρωνικό αυτό τόξο της περιοχής των βασικών γαγγλίων, έχουμε και τη μια ή την άλλη κλινική εικόνα.

Έτσι λοιπόν, εξετάζοντας καλά τον ασθενή, μπορούμε να ξέρουμε που είναι η βλάβη, τι ένταση έχει και πόσο καιρό υφίσταται.

Βέβαια, σήμερα υπάρχουν και εδικές νευρολογικές, νευροφυσιολογικές και νευροραδιολογικές εξετάσεις που μπορούν να βοηθήσουν στη διαφοροδιάγνωση, σε ότι αφορά την έκταση της νευρωνικής βλάβης στα βασικά γάγγλια.

Όπως και να έχει όμως το θέμα, όλα αυτά πρέπει να γίνονται σε «αστραπιαίο χρόνο», προκειμένου να δοθεί η κατάλληλη θεραπεία που θα είναι και η «λύτρωση» για τον ασθενή.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

Το ηλεκτροεγκεφαλογράφημα και ο αυτισμός
Μία εξελιγμένη νευροφυσιολογική μέθοδος όπως είναι αυτή της καταγραφής του εικοσιτετράωρου εγκεφαλογραφήματος δίνει στην πρώιμη παιδική ηλικία, δηλαδή κάτω των τριών ετών, ικανά στοιχεία τα οποία μπορούν να παραπέμψουν στην πιθανή ύπαρξη προδιάθεσης για αυτισμό. Περισσότερα...



Πότε και πως διακόπτουμε μια αντιεπιληπτική αγωγή
Πάντοτε με γνώμονα το «σταμάτημα» των κρίσεων και την «ηρεμία» του ηλεκτροεγκεφαλογραφήματος μπορεί να γίνει σταδιακή διακοπή των αντιεπιληπτικών φαρμάκων Περισσότερα...



Από τι αποτελείται ο αιματικός φραγμός του εγκεφάλου;
Ο αιματικός φραγμός του εγκεφάλου αποτελεί ένα αγγειακό δίκτυο που περιβάλλει κάθε μοναδικό κύτταρο απ’ τα εκατό δισεκατομμύρια κύτταρα του εγκεφάλου∙ πρόκειται ουσιαστικά για ένα τεράστιο «δίχτυ» με μια υψηλής στάθμης λειτουργία που είναι απαραίτητη για κάθε έκφραση της ζωής. Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

Σεξ - Σεξουαλικά νοσήματα και νευρικό σύστημα - Μέρος 2ο

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit