• Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

O όγκος των μηνιγγιωμάτων

O όγκος των μηνιγγιωμάτων

O όγκος των μηνιγγιωμάτων

Τα μηνιγγιώματα παρουσιάζουν τυπικά διάφορες κλινικές εκδηλώσεις και συμπτώματα. Η ποικιλία των εκδηλώσεων αυτών και των συμπτωμάτων είναι αυτή που δημιουργεί πάρα πολλές φορές διαγνωστικά προβλήματα και έντονες θεραπευτικές σκέψεις.

Γενικά τα μηνιγγιώματα στον εγκέφαλο έχουν την τάση να αναπτύσσονται ή σε επίπεδα ή σφαιρικά. Και στις δυο περιπτώσεις, πάρα πολύ μεγάλο ρόλο παίζει η θέση που αρχίζει αυτή η ανάπτυξη. Συγκεκριμένα, εάν αυτά είναι σε περιοχές όπου υπάρχει αρκετός χώρος επέκτασης τόσο και για τη μια όσο και για την άλλη μορφή, τότε τα μηνιγγιώματα δεν «ενοχλούν» ιδιαίτερα.

Αυτό το «παιχνίδι» με τον όγκο των μηνιγγιωμάτων είναι πάρα πολύ ουσιαστικό από κλινικής πλευράς, αλλά και ότι αφορά την ιστολογική προέλευση. Διότι ανάλογη σημασία έχουν και τα πολλαπλά μηνιγγιώματα, όταν εμφανίζονται μαζί ή ακόμη σε περιπτώσεις που έχουμε επανεμφάνιση των μηνιγγιωμάτων μετά από μια χειρουργική επέμβαση.

Αυτά εδώ που είναι μηνιγγιώματα υποτροπής, όπως τα λέμε, είναι δυνατόν να εμφανίζουν και ενδοκοιλιακή εντόπιση με αποτέλεσμα να αυξάνεται η συμπτωματολογία τους.

Όπως και να έχει, στις περιπτώσεις των μηνιγγιωμάτων, ακριβώς επειδή ποικίλουν στον τρόπο ανάπτυξης τους, χρειάζεται τακτική παρακολούθηση, συχνές εξετάσεις και κυρίως ένα γιατρό που να παρακολουθεί την πορεία του ασθενούς με μεγάλη χρονική διάρκεια, έτσι ώστε να εξασφαλίζεται η συνέχεια της.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

Εγκυμοσύνη και αντιφωσφολιπιδικό σύνδρομο
Σε γυναίκες ασθενείς που έχουν ένα προϊστορικό αντιφωσφολιπιδικού συνδρόμου πάντοτε υπάρχει ένα πρόβλημα με γυναικολογικές επιπλοκές Περισσότερα...



Υπερηωσινοφιλικό σύνδρομο και καρδιά
Οι περιπλοκές του ηωσινοφιλικού συνδρόμου μπορεί να είναι κατά κύριο λόγο μέσα στο αίμα Περισσότερα...



Προγράμματα κινήσεων
Ο οργανισμός έχει γενετικά προγραμματισμένα συστήματα κινήσεων Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

TERRA INCOGNITA - ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ - ΜΕΡΟΣ 5/9

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit