• Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

Οι πολυνευροπάθειες και οι καρκίνοι

Οι πολυνευροπάθειες και οι καρκίνοι

Οι πολυνευροπάθειες και οι καρκίνοι

Οι πολυνευροπάθειες είναι νευρολογικά νοσήματα που κυρίως χτυπούν τα άκρα, δημιουργούν αισθητικές, κινητικές ή νευροφυτικές διαταραχές. Υπάρχουν σε διάφορες κατηγορίες, καταστάσεις με διαφορετική ένταση, κλινική εικόνα, ποικίλες μορφές κ.τ.λ..

Στη Βιονευρολογική έχουμε παρατηρήσει κάθε είδος από αυτού του είδους τις πολυνευροπάθειες και εκεί που γίνεται η μεγάλη προσπάθεια είναι, μέσω του ηλεκτρομυογραφήματος και νευρογραφήματος, στην ακριβή εντόπιση και στην έκταση του προβλήματος, έτσι ώστε να ακολουθηθεί η σωστή θεραπεία.

Λέγοντας σωστή θεραπεία, συγκεκριμένα εννοούμε, πέρα από την καταπολέμηση του πόνου και των παραισθησιών ή καυσαλγιών που έχουν αυτές οι παθήσεις, τη διαγνωστική αποκάλυψη του αιτίου που προκαλεί αυτές τις παθήσεις.

Π.χ. ο διαβήτης, ο οποίος, μόλις μπορεί και καλυφθεί φαρμακευτικά, μειώνεται η ένταση της πολυνευροπάθειας ή μερικά αντικαρκινικά φάρμακα μπορούν να προκαλέσουν κινητικές και αισθητικές βλάβες στα κάτω άκρα μέχρι παράλυση˙ τότε πρέπει να διορθωθεί η ανάλογη θεραπεία.

Αυτό όμως το καινούργιο στοιχείο τα τελευταία χρόνια που ιδιαίτερα ενδιαφέρει τους γιατρούς είναι η έρευνα της πολυνευροπάθειας σε σχέση με τους διάφορους καρκίνους που εμφανίζονται μετά ή κατά τη διάρκεια. Εδώ η προσπάθεια πρέπει να είναι πολύ μεγάλη, διότι συνήθως τέτοιου είδους ήπιες νευροπάθειες είναι προάγγελοι καρκινωματωδών εξελίξεων.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

Η βελτίωση του 25% σε τρία χρόνια
Σε εγκεφαλικά έμφρακτα που συμβαίνουν στο μεσεγκέφαλο και ιδιαιτέρα κοντά στην παρεγκεφαλίδα, κατά κανόνα, εφόσον επιζήσουν αυτής της κατάστασης, υπάρχουν στατιστικές που αναφέρουν βελτιώσεις μετά από ικανό χρονικό διάστημα Περισσότερα...



Πότε η μυελοπάθεια μπορεί να μην είναι μυελοπάθεια;
Εδώ πρέπει να αναφέρουμε μια σειρά από διαφοροδιαγνώσεις, οι οποίες πρέπει πάντοτε να λαμβάνονται υπόψη, πριν η πρώτη διαγνωστική κατεύθυνση πάει στη μυελοπάθεια Περισσότερα...



To «μπιλιάρδο» με τις ορμόνες της όρεξης
Γκρελίνη, λεπτίνη, ινσουλίνη, ντοπαμίνη κ.τ.λ. παίζουν ένα ρόλο στη δημιουργία της όρεξης και του κορεσμού Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

Σεξ - Σεξουαλικά νοσήματα και νευρικό σύστημα - Μέρος 3ο

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit