• Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

Ποιοι ψυχολογικοί παράμετροι μετρώνται και σε ποια κατεύθυνση;

Ποιοι ψυχολογικοί παράμετροι μετρώνται και σε ποια κατεύθυνση;

Ποιοι ψυχολογικοί παράμετροι μετρώνται και σε ποια κατεύθυνση;

Στη Βιονευρολογική πάντα έχουμε προτεραιότητα την καταγραφή και με σαφήνεια την αποτύπωση ψυχολογικών παραγόντων που αφορούν τον ασθενή με διάφορες τόσο ψυχολογικές μεθόδους αλλά όσο και εργαστηριακές, προκειμένου να ξεχωρίζουμε τις ατομικές ιδιότητες σε σχέση με το φυσικό περιβάλλον, όπως και σε σχέση με ομαδικές καταστάσεις.

Δηλαδή, είναι σήμερα πλέον δυνατόν, χάρη στις πολύπλοκές μηχανικές και ψηφιακές συσκευές που υπάρχουν, να γίνει καθοριστική καταγραφή επιμέρους δυνατοτήτων, ψυχολογικών χαρακτηριστικών, τα οποία αυτόματα μπορούν να αναλυθούν από ψηφιακούς υπολογιστές και να δοθούν σαν αριθμητικά αποτελέσματα που μπορεί ο εξεταστής να τα αξιοποιήσει κλινικά.

Βλέπουμε λοιπόν ότι τρείς είναι οι ουσιαστικοί παράμετροι, τους οποίους πρέπει πάντα να έχουμε υπόψη ˙το άτομο, το περιβάλλον του και η ομάδα που ανήκει. Αρκεί μια απλή παρατήρηση για να καταλάβουμε πόσο σπουδαίο είναι αυτό που λέμε˙ είναι τα παραδείγματα παρόμοιας συμπεριφοράς, όπως π.χ. σε μικρές ομάδες μέσα στις ίδιες τις οικογένειες ή σε μεγάλες ομάδες μέσα στα ίδια τα κόμματα.

Εντυπωσιάζει το πανομοιότυπο της σκέψης, της δράσης και αντίδρασης των ατόμων αυτών, οι οποίοι έχουν το ίδιο περιβάλλον από άτομα με ομοιογενής συμπεριφορά προς τις κατευθύνσεις αυτές.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

Το επείγoν περιστατικό των εγκεφαλικών και η αιτία του
Τα εγκεφαλικά επεισόδια έχουν ανέβει τον τελευταίο καιρό πανευρωπαϊκά κατακόρυφα Περισσότερα...



Το έντονο στρες οδηγεί στην αυτοκτονικότητα
Μια ενδιαφέρουσα είδηση από το διεθνή τύπο και συγκεκριμένα από το γερμανικό περιοδικό Σπίγκελ κάνει μια αναφορά για την αυτοκτονικότητα μεταξύ των αμερικάνων στρατιωτών στο Αφγανιστάν Περισσότερα...



Νόσος του Parkinson και βλαστοκύτταρα
Από την αρχή της «επανάστασης» των βλαστοκυττάρων και της χρήσης αυτών στη θεραπευτική ιατρική, έχουν γίνει προσπάθειες για την εφαρμογή αυτής της μεθόδου στη νόσο του Parkinson. Τα αποτελέσματα υπήρξαν φτωχά και οι παρενέργειες πολλές. Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

TERRA INCOGNITA - ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ - ΜΕΡΟΣ 5/9

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit