• Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

Γιατί αυξάνονται τα περιστατικά Hashimoto;

Γιατί αυξάνονται τα περιστατικά Hashimoto;

Γιατί αυξάνονται τα περιστατικά Hashimoto;

Τα τελευταία χρόνια με έκπληξη νευρολόγοι, ενδοκρινολόγοι αλλά και πάση φύσεως άλλοι γιατροί, οι οποίοι εργάζονται καθημερινά σε νοσοκομεία, διαπιστώνουν μια τεράστια αύξηση των περιστατικών της θυρεοειδικής νευροπάθειας τύπου Hashimoto.

Ιδιαίτερα εμείς στη Βιονευρολογική, που έχουμε και τη δυνατότητα της εικοσιτετράωρης ηλεκτροεγκεφαλογραφικής καταγραφής, βλέπουμε ότι σε όλες τις περιπτώσεις, στις οποίες υφίσταται κλινικά ή ακόμη και με εργαστηριακά δεδομένα αποδεδειγμένη θυρεοειδίτιδα, υπάρχει μια ηλεκτροεγκεφαλογραφική απόκλιση με πλειάδα παθολογικών και νοσηρών στοιχείων.

Γεννάτε λοιπόν το ερώτημα αυτόματα γιατί αυτή η αύξηση των περιστατικών την τελευταία εικοσαετία. Προφανώς ο ένας λόγος είναι η «ευρύτητα» των διαγνωστικών μέτρων και η ευκολία με την οποία κανείς μπορεί τώρα να αντιμετωπίσει τα διαγνωστικά προβλήματα που ως τώρα ήταν ειλικρινά πάρα πολύ δύσκολα.

Φτάνει να σκεφτεί κανείς ότι για να έχει μια σίγουρη διάγνωση έπρεπε να γίνει η ανάλογη βιοψία, που σήμερα πλέον δεν είναι απαραίτητη.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

Οι περιγεννητικές βλάβες και η αστάθεια
Συχνά στη Βιονευρολογική βλέπουμε ανθρώπους με, προοδευτικά, αυξημένη τάση για αστάθεια λόγω μιας μικρής βλάβης που είχαν σχετικά με τη γέννα (περιγεννητική) Περισσότερα...



Νυχτερινές κρίσεις και συνοσηρότητα
Η γενική παρατήρηση που γίνεται στην καταγραφή του εγκεφαλογραφήματος, καθόλη τη διάρκεια της νύχτας με ταυτόχρονη βιντεοσκόπηση, εδώ στη Βιονευρολογική, δείχνει ουσιαστικές διαφορές, όταν έχουμε να αντιμετωπίσουμε και άλλα νοσήματα, παράλληλα με το κύριο νόσημα των επιληπτικών κρίσεων Περισσότερα...



Εκφυλιστικά νοσήματα τύπου Alzheimer
Για τη νόσο του Alzheimer έχουν γραφτεί τα τελευταία χρόνια άπειρα άρθρα, δημοσιεύσεις, βιβλία, αναλύσεις και ιατρικά δεδομένα που συνεχώς ανακαλύπτονται Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

Διάσειση και Διαλείψεις - Νευρολογικά θέματα - Μέρος 2/3

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit