• Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

Τα γονίδια στις νευρολογικές και ψυχιατρικές παθήσεις

Τα γονίδια στις νευρολογικές και ψυχιατρικές παθήσεις

Τα γονίδια στις νευρολογικές και ψυχιατρικές παθήσεις

Από το 1953 που ανακαλύφθηκε η δομή του DNA, τόσο απλή και περίπλοκη ταυτόχρονα, οι θεραπείες σχετικά με νευροψυχιατρικά νοσήματα μπήκαν σε ένα άλλο δρόμο.

Τα τέσσερα βασικά αμινοξέα που αποτελούν τις «γραμμώσεις» του DNA, δηλαδή η αδενίνη , η κυτοσίνη, η γονανίνη και η θειαμίνη , έχουν γίνει τα βασικά συστατικά της έρευνας των τυχόν διαταραχών τους στις διάφορες νευροψυχιατρικές παθήσεις .

Σε πολλές περιπτώσεις, μάλιστα όπως π.χ. σε αυτή της Χορεία Χάντιγκτον , αρχίζει η έρευνα από το σημείο αυτό. Αναμενόμενο, λοιπόν, ότι κάτι τέτοιο θα έχει ανάπτυξη και ροπή τα επόμενα χρόνια και η χαρτογράφηση των γονιδίων στις νευρολογικές παθήσεις θα είναι όλο και πιο συχνή.Πρέπει να συνηθίσουμε στη σκέψη αυτή, διότι αποτελεί το μέλλον για τις νευροψυχιατρικές θεραπείες.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

Πως λειτουργεί ένα νευρωτικό «καλώδιο»
Έχουμε ακούσει πάρα πολλές παρομοιώσεις των νεύρων σαν νευρικά καλώδια, τα οποία είναι «περιτυλιγμένα» από μια μεμβράνη, η οποία αποτελείται από ένα παχύρευστο λιπώδες ιστό και λέγεται μυελίνη Περισσότερα...







Παρακολουθούν τώρα*

Διάσειση και Διαλείψεις - Νευρολογικά θέματα - Μέρος 1/3

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit