• Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

Εγκεφαλοπάθεια, διάγνωση και διαφοροδιάγνωση μέσω μαγνητικής τομογραφίας

Εγκεφαλοπάθεια, διάγνωση και διαφοροδιάγνωση μέσω μαγνητικής τομογραφίας

Εγκεφαλοπάθεια, διάγνωση και διαφοροδιάγνωση μέσω μαγνητικής τομογραφίας

Έχουμε διαπιστώσει στη Βιονευρολογική ότι οι διάφορες μορφές εγκεφαλοπάθειας και ιδιαίτερα αυτές της αγγειακής αιτιολογίας, όπως π.χ. η οπίσθια αναστρέψιμη εγκεφαλοπάθεια, έχουν μια μεγάλη διαγνωστική «συνάφεια» με τις εξετάσεις της μαγνητικής τομογραφίας.

Μέσω της μαγνητικής τομογραφίας μπορούμε να διαπιστώσουμε αρκετές φορές εάν υπάρχει καλή ή όχι πρόγνωση και ποιας μορφής εξέλιξης θα έχει η υφιστάμενη εγκεφαλοπάθεια.

Χρησιμοποιώντας τα διάφορα διαγνωστικά στοιχεία που προσφέρει η μαγνητική τομογραφία είναι έτσι δυνατόν να κάνουμε μια ουσιαστική προσέγγιση της εγκεφαλοπάθειας και μια σωστή πρόγνωση.

Μάλιστα, χρησιμοποιώντας κατάλληλα τα ευρήματα της μαγνητικής τομογραφίας και συγκεκριμένα το βαθμό διάχυσης της, μπορούμε να κάνουμε τη διαφοροδιάγνωση, εάν έχουμε μιας αγγειακής ή κυτταροτοξικής αιτιολογίας υφιστάμενη εγκεφαλοπάθεια.

Συνήθως, μελετώντας τα ευρήματα των διάφορων εγκεφαλικών εμφράκτων που παρουσιάζονται στη μια ή στην άλλη μορφή, μπορούμε να καταλήξουμε τόσο σε ουσιαστικά διαγνωστικά όσο και σε προγνωστικά στοιχεία. Ανάλογα με αυτά τα ευρήματα μπορεί να διαμορφωθεί και η εκάστοτε φαρμακευτική αγωγή και η συμπληρωματική θεραπεία.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

Όταν ο εγκέφαλος δεν «ωριμάζει»
Έχουμε πάρα πολλές φορές συναντήσει ανθρώπους, οι οποίοι διανοητικά δεν είναι σε ανάλογη στάθμη με τη σωματική τους ανάπτυξη ή ακόμη και αντίστροφα Περισσότερα...



Πότε αναπνέουμε «ελεύθερα»;
Πραγματικά κάθε τόσο τίθεται το ερώτημα περί ελεύθερης αναπνοής του ατόμου Περισσότερα...



Τι συμβαίνει με τις νυχτερινές παιδικές κρίσεις στα παιδιά;
Στη Βιονευρολογική έχουμε καταγράψει σε πολύωρες καταγραφές παιδιά που παρουσιάζουν αυτό το φαινόμενο των νυχτερινών κρίσεων, φόβου με ξαφνική αφύπνιση και πολλές φορές έντονα φοβικά βιώματα Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

Διάσειση και Διαλείψεις - Νευρολογικά θέματα - Μέρος 2/3

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit