• Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

Οι υποφυσιακές διαταραχές και η σαρκοείδωση

Οι υποφυσιακές διαταραχές και η σαρκοείδωση

Οι υποφυσιακές διαταραχές και η σαρκοείδωση

Είναι δυνατόν σε αρκετές περιπτώσεις ανευρύσματα ή κοκκιώματα, κυρίως εξαιτίας της σαρκοείδωσης, να μιμηθούν έναν όγκο γύρω από τον εφιππιακό ή υπερεφιππιακό χώρο και να δημιουργήσουν προβλήματα της όρασης, περιοδικού ή σταθερού χαρακτήρα, μαζί με την άλλη συμπτωματολογία.

Όταν έχουμε τέτοιες διαταραχές, κλινικά τουλάχιστον στη Βιονευρολογική, πρέπει να σκέφτεται κανείς και τη σαρκοείδωση, αν και είναι λίγο σπάνιος ο συνδυασμός.

Τυχαία όμως, ακριβώς επειδή είναι «ύποπτος» να δημιουργεί τέτοια προβλήματα, τα οποία μπορούν να παραβλέπονται για αρκετό καιρό και πλέον όταν ανακαλυφθούν να είναι πολύ δύσκολη η διαχείριση της και η αντιμετώπιση της.

Η σαρκοείδωση είναι ένας «ιστός αράχνης», κυριολεκτικά, που μπορεί να αρχίζει από ένα σημείο και να «εξαπλώνεται» παντού. Δεν πρέπει κανένας να περιμένει και πρέπει να παρακολουθεί συνέχεια.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

Ραγοειδίτιδα και τραύμα
Πάρα πολλές φορές στις παιδικές ηλικίες, με τα παιχνίδια των νεαρών που φέρνουν τα δάχτυλα στα μάτια ή το ποδόσφαιρο ή γενικά με τις διάφορες «βρωμιές» που πέφτουν στην περιοχή του προσώπου, έχουμε τραυματισμούς και μολύνσεις του ευαίσθητου ραγοειδούς χιτώνα του ματιού από τη μια ή την άλλη μεριά, επειδή τις περισσότερες φορές λόγω παιχνιδιού και καταστάσεων ή ακόμη και τραυματικών διαταραχών δε λαμβάνεται η πλήρης επιμέλεια, προκειμένου να καθαριστεί η περιοχή και να απολυμανθεί για να αποφευχθούν τέτοιες περιπλοκές Περισσότερα...



Αθηρωματικό ανεύρυσμα
Τα περισσότερα ανευρύσματα που συναντάμε σε εγκεφαλικά αγγεία είναι τα αθηρωματικά Περισσότερα...



Café au lait κηλίδες και η νόσος του Recklinghausen
Η νόσος του Recklinghausen πάρα πολύ τακτικά και μάλιστα πάρα πολλές φορές περνάει απαρατήρητη, διότι η συμπτωματολογία της δε δείχνει κάποια ιδιαίτερη επικινδυνότητα, όπως έχουμε δει και στη Βιονευρολογική Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

ΑΥΧΕΝΙΚΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ - ΜΕΡΟΣ 2 - 19/02/2011

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit