• Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

Φυσιολογικές μετρήσεις και Biofeedback

Φυσιολογικές μετρήσεις και Biofeedback

Φυσιολογικές μετρήσεις και Biofeedback

Πολλές από τις σωματικές λειτουργίες δρουν κατά κύριο λόγο ασυναίσθητα, δηλαδή δεν εμπίπτουν στη βιωματική αντίληψη του ατόμου. Για το λόγο αυτό και οι παθολογικές νοσηρές αποκλείσεις τους δε γίνονται αισθητές. Έτσι λοιπόν, οι παθολογικές νοσηρές διαταραχές του καρδιακού ρυθμού της αρτηριακής πίεσης ή της εγκεφαλικής δραστηριότητας, ασυναίσθητα, υπάρχουν και αυξάνονται.

Όπως έχουμε δει εδώ στη Βιονευρολογική, η έκφραση τέτοιων παθολογικών καταστάσεων αλλάζει δραστικά μόλις αυτές μπορέσουν να μετρηθούν. Η πιστοποίηση τους δια της μέτρησης, τις κάνει βιωματικά συνειδητές για τον ασθενή και τις «αποκαλύπτει» διαγνωστικά στον ιατρό.

Με τη μέθοδο του Biofeedback λοιπόν, πραγματοποιούμε σε πρώτο βήμα μέτρηση και διάγνωση. Μετά, με εργαλείο τα διάφορα τεχνητά μέσα καταγραφής των Biofeedback, εκπαιδεύουμε τον ασθενή στη θεραπευτική του εξάσκηση μέσω των συνειδητά πλέον αντιλαμβανομένων διαταραχών. Αυτό γίνεται διότι ο ασθενής πλέον μπορεί να ακούσει, να δει, ή ακόμη και να αισθανθεί τις διαταραχές αυτές και να τις διορθώσει με απόλυτη βιωματική και ενσυνείδητη γνώση.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

Γνωστικές διαταραχές και νευρολογία
Οι γνωστικές διαταραχές αποτελούν το κυρίως αντικείμενο των Νευροεπιστημών τον τελευταίο αιώνα. Περισσότερα...



Τα γαγγλιακά κύτταρα και η τύφλωση
Σε πάρα πολλές μορφές ασθενειών και ιδιαίτερα περιέργων νοσημάτων, αλλά και συνηθισμένων, αρχίζει μια φθορά των λεγόμενων γαγγλιακών οπτικών κυττάρων, τα οποία είναι η πρώτη λειτουργική σειρά υποδοχής του φωτός στο μάτι Περισσότερα...



Πως μπορούμε να αντέξουμε τη θλίψη και το αναπόφευκτο;
Στη Βιονευρολογική, παρατηρώντας τους ασθενείς και αυτούς που αναζητάνε βοήθεια σε εμάς, έχουμε δει ότι δεν πρέπει να είναι κανείς φιλόσοφος ή στωικός, προκειμένου να έχει την κατάρτιση για το τί μπορεί να αντιμετωπίσει Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

ΑΥΧΕΝΙΚΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ - ΜΕΡΟΣ 2 - 19/02/2011

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit