• Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

Η θεραπεία του πανικού με biofeedback

Η θεραπεία του πανικού με biofeedback

Η θεραπεία του πανικού με biofeedback

Ο πανικός είναι μια απόλυτη φυσιολογική αντίδραση, που ξεκινάει από το φόβο. Ο φόβος, δικαιολογημένος ή αδικαιολόγητος, είναι προειδοποιητικός για τον άνθρωπο, για τυχόν κινδύνους που ελλοχεύουν εναντίον του.

Η απόσταση μεταξύ αρχικού φόβου και πανικού δεν είναι μια βιωματική ενσυνείδητη κατάσταση για κανέναν. Συνεπώς, η «τρέλα» του πανικού είναι κάτι ανεξέλεγκτο και κλιμακούμενο. Για αυτό και είναι πολύ δύσκολο να αντιμετωπιστεί με θεραπευτική αγωγή ή συμβουλευτική θεραπεία. Αντιμετωπίζεται όμως πολύ αποτελεσματικά με τη μέθοδο biofeedback. Δηλαδή, ένας αισθητήρας της εφίδρωσης ή του καρδιακού ρυθμού ενεργοποιείται με τις καταστάσεις πανικού και μεταδίδεται με bluetooth με τη μορφή κυμάτων ή χρωμάτων στην οθόνη ενός υπολογιστή.

Ο ασθενής τα αντιλαμβάνεται πλέον, τα βιώνει και τα καταλαβαίνει. Κατόπιν με ειδικές ασκήσεις αναπνοής ή αυτοσυγκέντρωσης μειώνει το επίπεδο πανικού του. Πάνω δε σε αυτή τη βάση αρχίζει και μαθαίνει να το αντιμετωπίζει σαν μια χρόνια κατάσταση.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα



Λοιμώδης μονοπυρήνωση και νευρικό σύστημα
Λοιμώδης μονοπυρήνωση και νευρικό σύστημα Περισσότερα...



Ύπνος και ψευδαισθήσεις
Όταν ο ύπνος συνοδεύεται από ψευδαισθήσεις έχουμε ένα συγκεκριμένο σύμπτωμα που δηλώνει μια διαταραχή του πρώτου σταδίου του ύπνου· πρόκειται για το στάδιο μεταξύ ελαφρύ και βαθύ ύπνου τις πρώτες πρωινές ώρες. Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

TERRA INCOGNITA - ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ - ΜΕΡΟΣ 8/9

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit