• Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

Εσωτερική ένταση και παράξενες συμπεριφορές

Εσωτερική ένταση και παράξενες συμπεριφορές

Εσωτερική ένταση και παράξενες συμπεριφορές

Είναι φυσιολογικό για κάποιον που παρουσιάζει «παράξενες» συμπεριφορές ή ακόμη και κινήσεις να προσπαθεί να τις κρύψει από το περιβάλλον του, έτσι ώστε να μην έχει επικοινωνιακά προβλήματα.

Το έχουμε δει πάρα πολλές φορές ˙σχεδόν σε όλες αυτές τις περιπτώσεις στη Βιονευρολογική και μάλιστα με την εξήγηση του ασθενούς ότι όσο προσπαθεί να το κάνει, τόσο χειρότερο του «βγαίνει».

Πρόκειται για μια φυσιολογική αντίδραση, η οποία έχει σχεδόν και διαγνωστική σημασία για αυτό το φαινόμενο, που στην ουσία είναι κάποιο τικ, εξωπυραμιδικό σύνδρομο ή κάποια παθολογική λειτουργική «απόκλιση» της λειτουργίας του εγκεφάλου.

Ο θεράπων γιατρός, πέρα από τη διαγνωστική προσπάθεια που καταβάλει για να βρει, να εντοπίσει και να θεραπεύσει την αιτία, πρέπει να βρει ένα φαρμακευτικό τρόπο ή ψυχοθεραπευτικό με διάφορες τεχνικές ή και συνδυασμούς και να «καταστείλει» αυτή την εσωτερική ένταση που οδηγεί τον ασθενή να παρουσιάζει μια αύξηση των συμπτωμάτων που έχει.

Η ένταση αυτή πρέπει οπωσδήποτε να πέσει, προκειμένου να υπάρξει όχι μόνο θεραπευτικό αποτέλεσμα, αλλά να είναι και δυνατή μια σωστή αξιόλογη και εμπεριστατωμένη διαγνωστική λύση. Βέβαια, δεν είναι πάντα εύκολο, ούτε μπορεί να γίνει γρήγορα και αρκετές φορές χρειάζεται προσοχή, χρόνο και προσπάθεια.

Σε αυτά πρέπει να είναι έτοιμος ο γιατρός, προκειμένου να τα έχει στη διάθεση του και επίσης να πείσει και τους συγγενείς του ασθενούς να τον ακολουθήσουν σε αυτή την προσπάθεια, προκειμένου να έχει επιτυχία.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

Η εξάρτηση των selfies
Τα τελευταία χρόνια η αυτοφωτογράφηση (selfies) και η παρουσίαση των εικόνων στο διαδίκτυο έχουν γίνει πια εξάρτηση σε μεγάλα ποσοστά του πληθυσμού. Περισσότερα...



Παρατήρηση σπογγώδους εγκεφαλοπάθειας μετά από χρόνια χρήση φαρμάκου natalizumab
H διάγνωση της τελικής φάσης της νόσου της σπογγώδους εγκεφαλοπάθειας οπωσδήποτε χρειάζεται αυτοψία εγκεφάλου και πιστοποίηση, πέρα από τα κλινικά και εργαστηριακά ευρήματα Περισσότερα...



Επικίνδυνες περιπλοκές του εγκεφαλικού αποστήματος
Συνήθως, το εγκεφαλικό απόστημα είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο λόγω της πίεσης που προκαλεί στο εγκεφαλικό περιβάλλον Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

CheckUp - Διαταραχές Υπνου - Μέρος 2o

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit