• Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

Ο πυρετικός σπασμός

Ο πυρετικός σπασμός

Ο πυρετικός σπασμός

Λέγεται απλά και χρησιμοποιείται τακτικά, αλλά τακτικότερα αγνοείται. Αναλύοντας εδώ στη Βιονευρολογική τα ιστορικά ασθενών με πυρετικούς σπασμούς , βλέπουμε ότι σε ένα ποσοστό 90% δεν έχουν ληφθεί σοβαρά υπόψη, κατά την εποχή του συμβάντος.

Και όμως υπάρχει ένα πολύ μεγάλο ποσοστό σε ανθρώπους με ιστορικό πυρετικών σπασμών, που εμφανίζουν, σε μεταγενέστερες εποχές, επιληπτικές κρίσεις . Και εκεί οι στατιστικές δεν είναι πάλι σίγουρες, γιατί η τυχόν ύπαρξη του πυρετικού σπασμού είναι στο σκοτάδι.

Πρέπει όμως, πάντα, όταν υπάρχει η υπόνοια επιληπτικής αντίδρασης με επιμονή, να αναζητούν τέτοια επεισόδια στο ιστορικό του ασθενούς.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

Ο τρόμος από διαταραχές της απομυελίνωσης
Υπάρχουν ορισμένα νοσήματα απομυελινωτικού χαρακτήρα , όπως π.χ. σκλήρυνση κατά πλάκας , όπου ο τρόμος είναι ένα από τα πρώτα συμπτώματα Περισσότερα...



Η κατανόηση των συναισθημάτων των άλλων
Χαρακτηριστικό και κορυφαίο διαγνωστικό στοιχείο του αυτισμού είναι η αδυναμία κατανόησης των συναισθημάτων των άλλων. Περισσότερα...





Παρακολουθούν τώρα*

TERRA INCOGNITA - ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ - ΜΕΡΟΣ 2/9

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit